Servicii - MEDICINA ESTETICA - Tratamente corporale - Tonifiere si remodelare corporala

VACUUM:

Este o procedura prin care se urmareste tonifierea si remodelarea corporala folosind forta de aspiratie a vacuum-ului. Aparatul de vacuum utilizeaza mai multe capete a caror marime difera in functie de zona tratata.

In urma folosirii acestei proceduri se produce o crestere a vascularizatiei in zona tratata si o defibrozare a zonelor cu celulita indiferent stadiul acesteia.

Frecventa optima saptamanala  a sedintelor este de minim 2 sau 3. Rezultate vizibile se obtin dupa efectuarea unui pachet de sedinte (aproximativ 4 saptamani).

 

ULTRASUNETE:

Ultrasunetele sunt vibratii comparabile cu sunetul, dar a caror frecventa este mult prea mare pentru a fi perceputa de urechea umana.

Aparatul special conceput pentru aceasta procedura genereaza o vibratie mecanica a carei energie are capacitatea de a "topi" grasimea continuta de adipocit (celula grasa) si de a o transporta prin membrana celulei in exterior.

Grasimea micronizata si evacuata din celula este transportata prin lichidul limfatic, urmand sa fie consumata prin efort fizic.

De aceea, se recomanda ca sedinta de ultrasunete sa fie urmata de 20-30 minute de mers sustinut sau efort (exercitiu fizic) la sala de sport.

ELECTROSTIMULARE:

Electrostimularea foloseste curenti de mica intensitate, nepericulosi pentru organism, cu scopul de a obtine contractie musculara repetata. Aceasta duce, in timp, la marirea masei musculare si la imbunatatirea aspectului fizic.

MASAJ:

Tratamentul prin  masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza, integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat, toate partile corpului(tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane).

Cum contribuie masajul la remodelarea corporala ?

Masajul are multiple efecte asupra organismului dintre care:

Asupra pielii:
- asuplizare, creşterea pragului sensibilităţii cutanate, influenţarea substanţei fundamentale şi a fibrelor elastice;
- facilitarea secreţiei glandelor sudoripare , favorizarea penetraţiei substanţelor grase;
- vasodilataţie activă cu creşterea vitezei de circulaţie, ceea ce determină menţinerea echilibrului dintre circulaţia profundă şi superficială, creşterea schimburilor nutritive;
- descuamarea pielii şi creşterea celulelor tinere;
- creşte schimburile respiratorii la nivelul pielii, ceea ce contribuie la menţinerea igienei acesteia;
 
Asupra ţesutului conjunctiv (ţesutului celular subcutanat):
- reface elasticitatea şi supleţea, ceea ce determină favorizarea mişcărilor corpului, dezvoltarea tonusului şi rezistenţei elementelor cu rol de fixare şi protecţie a organelor interne;
- favorizează schimburile nutritive prin creşterea aportului de sânge, cu evacuarea mai eficientă a reziduurilor;
- contribuie la resorbţia şi scăderea depozitelor de grăsime în cazul prezenţei obezităţii;
 
 Putem incepe printr-un masaj general, insistand apoi asupra zonelor cu probleme. In cazul masajului anticelulitic, scopul este de a "sparge" acumularile de tesut adipos, fibrozat, a-l rupe in particule mici, ce pot fi preluate de circuitul limfatic si eliminate. In acest fel aspectul pielii va redeveni neted, uniform si tonifiat.