Servicii - MEDICINA ESTETICA - Tratamente corporale - Tratamentul vergeturilor cu mezoterapie

Ce este mezoterapia?

Prima data descrisa de Dr.Marcel Pistor in 1952 in Franta, mezoterapia este o metoda de tratament minim invaziv pentru controlarea durerii sau bolilor prin microinjectii in regiunile corpului unde durerea este simtita sau boala este prezenta. Termenul de mezoterapie vine de la cuvantul "mezo" care in limba greaca inseamna "mijloc". Mezoterapia stimuleaza totdeauna tesutul mezodermal.

Mezoterapia in medicina estetica

In medicina estetica, mezoterapia este procedura prin care se efectueaza microinjectii in piele, direct in mezoderm, cu un cocktail de substante stabilit de catre medic in functie de nevoile si situatia pacientului. Acest amestec de substante contine extracte naturale, agenti homeopatici, vitamine, minerale sau aminoacizi.

Se pot efectua tratamente pentru:

-inlaturarea celulitei;

-scaderea in greutate;

-eliminarea depozitelor de grasime;

-intinerire-reducerea ridurilor fine (mezolift) sau doar tratamente de hidratare a pielii.

De ce micile injectii repetate cu medicamente aplicate in locurile in care sunt probleme au un efect mai bun decat metoda standard de injectare?

Cand exista o medicatie pe cale orala sau injectie intramusculara, stim exact cantitatea introdusa in organism, dar nu stim exact cat din cantitatea respectiva se distribuie unde este necesar, spre locul de tratament.

Este foarte greu de stiut daca tesutul bolnav recepteaza cantitatea de medicatie necesara pentru rezultatul dorit. Este mult mai eficient sa introduci mici cantitati de medicatie in locul de tratat si/sau locul bolnav.

Apar efecte adverse dupa tratamentul de mezoterapie?

Efectul advers poate fi doar o reactie limitata de invinetire a zonei de tratament, dar care, in mod normal, dispare intr-o saptamana. Succesul si secretul celui mai eficient tratament de mezoterapie consta in alegerea corecta si cat mai exacta a cocktail-ului de substante cel mai potrivit pentru starea pacientului.

De cate sedinte de mezoterapie este nevoie?

In general, numarul de sedinte variaza intre 6 si 12 pe tratament. Acestea sunt stabilite de catre medic, in functie de starea in care se afla pacientul si, de multe ori, de cum raspunde la tratament fiecare pacient in parte.

Doare tratamentul prin mezoterapie? De ce injectarea cu viteza este un avantaj?

Deoarece injectiile sunt atat de rapide incat durerea nu are timp suficient pentru a fi resimtita. In cazul in care alegeti injectarea cu viteza exista o mica posibilitatede a simti durere. Acesta este unul din motivele pentru care mezoterapia se realizeaza si cu ajutorul unui pistol-Mezogun.