Servicii - MEDICINA ESTETICA - Tratamente faciale - Tratamente pete pigmentare, cicatrici, acnee


...

Petele pigmentare pot sa apara pe parcursul vietii ca urmare a actiunii factorilor externi asupra tegumentului sau ca urmare a proceselor endogene, proprii organismului, inclusiv imbatranirea fiziologica, sau pot sa fie prezente inca de la nastere.

Structura pielii cuprinde trei straturi:

-epidermul- stratul extern la baza caruia gasim melanina, cea care da pigmentatia pielii;

-dermul-contine foliculi pilosi(ai firului de par), fibre de colagen si elastina care, odata cu inaintarea in varsta, se degradeaza ducand la pierderea elasticitatii pielii;

-hipodermul-contine tesutul adipos subcutanat(grasime).

Renetezirea pielii, eliminarea ridurilor de expresie si de varsta, inlaturarea petelor pigmentare si cicatricilor sunt dorintele ascunse ale unui numar destul de mare de indivizi.

Peeling-ul facial prin metode chimice sau mecanice duce la distrugerea partiala a stratului epidermal si dermal din piele. Aceasta distrugere este urmata de regenerarea straturilor si aparitia unui strat de piele tanar, nou, lucios si, totodata, are ca efect redarea supletei si catifelarii tenului.

Ce putem trata cu diferite tipuri de peeling?

1. Leziuni pigmentare si modificarea culorii regionale datorita varstei.

2. Leziuni ce se datoreaza expunerii prelungite la soare.

3. Tratarea, pana la disparitia completa, a ridurilor fine datorate varstei.

4. Renetezirea partiala a cicatricilor sechelare de acnee.

Peeling-ul superficial.

Se recomanda pentru tratarea pielii tinere, pentru revigorare, imbunatatirea si atenuarea unor modificari de pigmentatie(melasma-de exemplu), precum si tratament adjuvant pentru acnee.

 Peeling-ul intermediar.

Se foloseste in special pentru tratamentul leziunilor datorate expunerii solare si imbatranirii pielii. De exemplu: pete si riduri fine. Tratamentul este urmat de o exfoliere marcata, vizibila a pielii iar tegumentul pastreaza o culoare rozalie pentru o anumita perioada de timp (pana la o luna).

Peeling-ul profund.

Peeling-ul profund inlatura complet ridurile fine si normale pana la disparitia completa, atenueaza marcat ridurile foarte adanci, inlatura leziuni pigmentare si cicatrici acneice, in unele cazuri pana la disparitia completa. In plus, se obtine un efect de intindere a pielii.

Tratamentul cu laser