Servicii - MEDICINA ESTETICA - Tratamente faciale - Tratamentul ridurilor

Procesul de imbatranire incepe din prima noastra zi de viata. In timp, structura pielii se degradeaza, ducand la modificarea elasticitatii si, in consecinta, la  aparitia ridurilor.

Inceperea interventiilor de estetica medicala este recomandata de obicei la sfarsitul celui de-al doilea deceniu de viata.

Factori implicati in imbatranirea tegumentului:

-structura osoasa a viscerocraniului;

-particularitati etnice/genetice;

-forta gravitationala si mimica fetei;

-factorii de mediu, expunere solara, calitatea vietii, activitatea fizica, diete, patologii asociate si conditii de stres.

Nu exista un tratament care sa opreasca procesul de imbatranire, dar putem incetini o parte din simptomatologie.

Putem folosi materiale resorbabile biodegradabile, cu rezultate ce se mentin o perioada de sase luni pana la un an sau materiale definitive.

Clasificarea ridurilor faciale si metodele de tratament:

Trasand  orizontal o linie imaginara la baza ochilor, vom imparti fata in 2 etaje: un etaj superior si un etaj inferior.

Etajul superior:

Ridurile fruntii si din jurul ochilor se pot trata doar cu toxina botulinica (Botox sau Dysport) sau cu peeling chimic de intensitati diferite.

Ridurile intersprancenoase(frown lines) se trateaza la fel, dar se pot injecta si materiale de umplere (acid hialuronic) cu efect temporar sau permanent.

Etajul inferior:

Pliurile nazogeniene incep sa se accentueze la sfarsitul varstei de 20 de ani si  sunt printre primele semne ale imbatranirii fetei.

Ridurile "marionetei"- comisurile bucale - incep sa apara la sfrasitul decadei a treia de viata, datorita prolabarii generalizate a tegumentului.

Ridurile periorale - din jurul buzelor.

Cicatricile cauzate de acnee.

Obraji "infundati" si prolabati .

Pierderea conturului barbiei.

Toate acestea pot fi tratate cu materiale injectabile de umplere, temporare sau permanente, combinate sau nu cu diferite metode de peeling .

Anestezia:

Folosirea tehnicilor speciale alaturi de cele mai subtiri ace imi permite sa realizez aceste tratamente,  practic, fara anestezie.  Eu rezerv injectiile cu anestezic pentru cazuri mai speciale. Majoritatea pacientilor mi-au relatat ca tratamentul nu este dureros, doar intepatura acului este usor neplacuta.

Durata tratamentului:

Tratamentul dureaza intre 5 minute si un sfert de ora, un pic mai mult daca include si anestezie.

Perioada de recuperare:

Zona tratata este usor umflata si edematiata. Puteti sa va intoarceti la activitatea zilnica imediat dupa tratament.

Reactii adverse:

Edem local, eritem(roseata) ce dispar la cateva ore dupa tratament.

 

Tratamentul  cu acid hialuronic al ridurilor:

De ce se foloseste acidul hialuronic?

Motivul este foarte simplu:

Pielea produce in mod natural acid hialuronic, mai ales cand este tanara, dar, odata cu  cu procesul de imbatranire cronologica, corpul produce o cantitate mai mica de acid hialuronic. Drept urmare, este necesar ca aceasta substanta indispensabila pentru starea de bine a pielii sa se regaseasca in produse speciale, pentru a compensa lipsa producerii de catre corp a acidului hialuronic.

Un alt motiv este faptul ca nu doar ajuta la intarzierea aparitiei ridurilor dar da rezultate foarte bune si in cazul ridurilor deja existente.Este uimitoare capacitatea sa de a retine apa precum si capacitatea de a sprijini formarea de nou colagen si de elastina.

Interventia in sine este una sigura, nechirurgicala, iar rezultatul indulceste trasaturile fetei.

Cand se poate utiliza acidul hialuronic injectabil?

Injectiile cu acid hialuronic pot fi utilizate ca substanta de umplere a pielii in situatia in care aceasta prezinta cicatrici, rani, linii sau riduri. Iata care sunt liniile faciale(ridurile) ce pot fi corectate prin injectarea de acid hialuronic:

-cele dintre sprancene (ridurile glabelare);

-cele verticale de deasupra gurii (ridurile periorale);

-cele din coltul gurii (comisurii);

-ridurile frontale;

-ridurile periorbitale (laba de gasca);

-ridurile mimicii (ridurile surasului);

-ridurile nasolabiale (incep de la nas si se continua pana la colturile gurii);

-ridurile contur ale buzelor;

-cicatrici provocate de acnee.

 

Tratamentul  cu Botox al ridurilor :

Ce este toxina botulinica?

Botox este denumirea comerciala a toxinei botulinice de tip A, un compus proteic purificat, produs din bacteria Clostridium botulinum. O intrebuintare corecta cu cantitati infime de toxina injectata direct in musculatura mimicii poate bloca in mod temporar unele expresii. De exemplu, o injectie controlata in ridurile din jurul ochilor provocate de ras, va determina disparitia lor in 5 zile dupa tratament. Efectul se poate mentine intre 3 si 8 luni.

Complicatii:

Ca orice alt tratament medical, injectarea toxinei botulinice nu este lipsita de eventuale complicatii. Imediat dupa injectie pot aparea vanatai temporare in locul tratat. Uneori se poate intampla sa fie nevoie de o injectie suplimentara de corectie.

Contraindicatii:

Este contraindicat tratamentul cu toxina botulinica in urmatoarele cazuri:

1.Daca suferiti de miastenia gravis;

2.Daca suferit de o afectiune neuromusculara;

3.Daca sunteti alergici la toxina botulinica;

4.Daca sunteti insarcinata sau alaptati.

Tratamentul ridurilor prin peeling :

Peeling-ul facial prin metode chimice sau mecanice duce la distrugerea partiala a stratului epidermal si dermal din piele. Aceasta distrugere este urmata de regenerarea straturilor si aparitia unui strat de piele tanar, nou, lucios si, totodata, are ca efect redarea supletei si catifelarii tenului.

Tratamentul cu LASER al ridurilor: