Servicii - TERAPII COMPLEMENTARE - Masaj terapeutic

 

Tratamentul prin  masaj este o prelucrare complexa ce abordeaza, integral sau partial, din aproape in aproape, strat cu strat, toate partile corpului(tegument, tesut subcutanat, muschi, tendoane).

 

Masajul are multiple efecte asupra organismului, dintre care:

Asupra pielii:
- asuplizare, creşterea pragului sensibilităţii cutanate, influenţarea substanţei fundamentale şi a fibrelor elastice;
- facilitarea secreţiei glandelor sudoripare , favorizarea penetraţiei substanţelor grase;
- vasodilataţie activă cu creşterea vitezei de circulaţie, ceea ce determină menţinerea echilibrului dintre circulaţia profundă şi superficială, creşterea schimburilor nutritive;
- descuamarea pielii şi creşterea celulelor tinere;
- creşte schimburile respiratorii la nivelul pielii, ceea ce contribuie la menţinerea igienei acesteia;
 
Asupra ţesutului conjunctiv (ţesutului celular subcutanat):
- reface elasticitatea şi supleţea, ceea ce determină favorizarea mişcărilor corpului, dezvoltarea tonusului şi rezistenţei elementelor cu rol de fixare şi protecţie a organelor interne;
- favorizează schimburile nutritive prin creşterea aportului de sânge, cu evacuarea mai eficientă a reziduurilor;
- contribuie la resorbţia şi scăderea depozitelor de grăsime în cazul prezenţei obezităţii;
 
Asupra sistemului nervos:
-relaxarea, atat de benefica tinand cont ca, din pacate, traim aproape in permanenta incordati, supusi unor tensiuni interioare izvorate de cele mai multe ori din asteptarile pe care le avem de la noi insine, de la ceilalti. In acelasi timp, suntem supusi si unor tensiuni venite din exterior, de la cei oamenii din jurul nostru, care, la randul lor, au si ei asteptari de la noi si pe care nu ne permitem sa ii dezamagim.
Ajungem in acest fel sa ne suprasolicitam din punct de vedere emotional si de aceea este nevoie ca , din cand in cand, sa ne relaxam, sa ajungem la starea normala de echilibru, iar masajul este metoda ideala.
 
 
 Putem incepe printr-un masaj general, insistand apoi asupra zonelor cu probleme. In cazul masajului anticelulitic, scopul este de a "sparge" acumularile de tesut adipos, fibrozat, a-l rupe in particule mici, ce pot fi preluate de circuitul limfatic si eliminate. In acest fel aspectul pielii va redeveni neted, uniform si tonifiat.

 

 

Craiova, 2013