Servicii - TERAPII COMPLEMENTARE - Presopunctura

Presopunctura este o metoda terapeutica ce are drept scop echilibrarea sistemului energetic al corpului uman si favorizarea starii generale de sanatate .

Unul dintre principiile ce stau la baza acestei terapii consta in existenta unei forte vitale (numita CHI - in medicina chineza) care "insoteste" permanent corpul fizic de-a lungul vietii. Acesta forta vitala circula in mod ciclic, armonios,  pe trasee bine stabilite, numite meridiane energetice "hranind" energetic corpul fizic. 

Fiecare meridian se afla in legatura directa cu un organ sau o functie psiho-fizica a caror activitate o influenteaza. Cand omul este sanatos, energia vitala circula liber, fara obstacole (blocaje), aprovizionand energetic si intretinand toate partile corpului.

Cand, din diferite cauze, apare o dereglare in circulatia energiei vitale, anumite zone sunt aprovizionate deficitar iar in alte zone apare un excedent de energie Chi, instalandu-se boala.

Vechii chinezi au observat ca, atunci cand cineva se imbolnavea, anumite puncte de pe piele deveneau dureroase. Actionand asupra lor cu anumite obiecte ascutite confectionate la inceput din lemn, piatra si, mai tarziu, confectionate din metal obtineau ameliorarea unor suferinte.

Unind aceste puncte, ei au obtinut traseele externe ale meridianelor. De fapt, aceste "puncte" sunt  zone ale pielii avand o suprafata de aprox.  4 mm2 , iar in profunzime sunt conectate la nervi si vase sanguine.

Asupra punctelor se actioneaza  prin diverse metode: cu acul (acupunctura), prin masaj  folosind degetele(presopunctura), folosind moxa, curent electric (electroacupunctura), campuri magnetice, laser, etc.

O particularitate a presopuncturii comparativ cu celelate metode amintite mai sus este ca in timpul unei sedinte de presopunctura se face si un transfer energetic echilibrant de la terapeut catre bolnav. Prin campul bioenergoinformational ce se creeaza intre terapeut si pacient se obtin informatii  cu ajutorul undelor cerebrale directionate biunivoc.

O sedinta de presopunctura dureaza 10-15 minute. Se vor efectua mai multe cure cu pauza intre ele, in functie de afectiunea ce trebuie tratata. O cura cuprinde un numar de 10-15 sedinte.

 

 

Craiova, 2013