Servicii - TERAPII COMPLEMENTARE - Reflexoterapie

Reflexologia este metoda de vindecare prin apasarea si stimularea anumitor zone de pe suprafata corpului numite zone reflexogene. Zonele reflexogene cele mai utilizate sunt cele aflate pe talpa piciorului(zona plantara), maini si urechi.

Reflexoterapia este, alaturi de reflexodiagnostic, o ramura a reflexologiei, parte a terapiilor holistice. Prin terapiile holistice nu se urmareste doar tratarea unei boli, a unor simptome, ci a omului in integralitatea sa, eliminarea cauzelor ce au dus la aparitia bolii, reechilibrarea organismului si instalarea starii de sanatate, a starii de bine despre care am scris in deschiderea sectiunii "Terapii complementare". 

 Cum actioneaza reflexoterapia?

Concret, atunci cand este efectuata corect, reflexoterapia diminueaza tensiunea, inlatura congestia, imbunatateste circulatia sangelui si a limfei ducand astfel la eliminarea toxinelor, mai buna hranire a celulelor si normalizarea functiilor organismului.

Reflexoterapia este o metoda excelenta de echilibrare a organismului, de intretinere a starii de sanatate.

Reflexoterapie

Reflexologia si, implicit, reflexoterapia functioneaza in baza mai multor principii:

- Prin tehnicile de lucru  specifice este redusa tensiunea si congestia din organism. Acesta este primul efect al sedintei de reflexoterapie. Astfel  se creeaza conditiile pentru pasul urmator:

- imbunatatirea circulatiei sangelui, eliminiand toxinele acumulate. Concomitent se imbunatateste circulatia limfei si aportul de oxigen.

- folosirea reflexoterapiei produce o stimulare a fortelor de autovindecare latente in corp. In timp ce se maseaza zona reflexa, "mesajul" este transmis catre creier cu ajutorul sistemului nervos, iar acesta il transmite organului corespunzator zonei reflexe.

- tehnicile reflexogene contribuie la normalizarea functiilor organismului, la imbunatatirea reactiei sistemului imunitar, la ameliorarea durerii.

Noi folosim reflexoterapia alaturi de presopunctura ca tehnici de echilibrare energetica. Echilibrarea este primul pas ce trebuie parcurs pentru a se ajunge la normalizarea functiilor organismului si, implicit, la ameliorarea sau disparitia totala a diferitelor afectiuni .

 Durata unei sedinte de reflexoterapie este de 40-50 minute. O cura completa insumeaza aproximativ 20 sedinte intrucat organismul are nevoie de timp pentru reglarea functiilor fiziologice si stabilizarea acestora la nivelul normal.

Prezenta la un numar de 20 sedinte sau chiar mai mult, implica un efort de vointa din partea pacientului, este o "autotestare" a perseverentei si rabdarii in a urmari un scop, a dorintei de a face ceva pentru noi insine. Cu atat mai mult cu cat astazi, de cele mai multe  ori li se propune bolnavilor doar un tratament medicamentos foarte comod de urmat,  si de multe ori, foarte costisitor. 

Unii considera ca a veni la atatea sedinte este un  "deranj" prea mare sau o pierdere de timp, sau  ca, mai bine, "luam niste pilule si avem mai mult timp liber", in vreme ce altii doresc cu adevarat sa parcurga pana la capat tratamentul obtinand astfel efecte durabile in timp.

Este o decizie personala a fiecaruia dintre noi.

"Sanatatea este un bun ce poate fi pastrat (sau restabilit) prin mobilizarea propriei responsabilitati, consecinta a unei constientizari personale". - C. B. Erede

 

 Craiova, 2013